Εφαρμογή του νόμου για το 1,5% από την ΕΡΤ

ert-kinimatografos-1021x580_23-5-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 Μαΐου, 2016

Στην πολύπαθη χώρα μας, η εφαρμογή των νόμων συνεχίζει να αποτελεί είδηση. Επιτέλους, λοιπόν, η ΕΡΤ, προς τιμήν της, εφαρμόζει τα όσα προβλέπει ο κινηματογραφικός νόμος για την επένδυση τού 1,5% των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών στον κινηματογράφο, και επανέρχεται ως υποστηρικτής της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, ανακοινώνοντας τις πρώτες για φέτος χρηματοδοτήσεις ταινιών, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Επιπλέον, διορθώνει αστοχίες και καθυστερήσεις του παρελθόντος, και χρηματοδοτεί εγκεκριμένες προτάσεις που παρέμεναν παγωμένες από το 2012.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή, και εύχεται στην ΕΡΤ και στα μέλη της επιτροπής του 1,5%, να ολοκληρώσουν το σημαντικό έργο τους.

Εύχεται ακόμα, ο νόμος να εφαρμοστεί και από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, προς όφελος του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και ιδιαίτερα της Τέχνης του κινηματογράφου, του οποίου οι συντελεστές,  έχουν τόσα πολλά προσφέρει διαχρονικά στη διεθνή παρουσία της χώρας μας.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.