Πανόραμα Χρυσές Νύχτες, 2016

672x348

Πανόραμα Χρυσές Νύχτες 2016

33 Ταινίες, 32 Χώρες, 37 Σκηνοθέτες

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, το Πανόραμα Χρυσές Νύχτες, που θα φιλοξενηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στις 7 και 8 Ιουνίου, 2016, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα προβολών, με Ταινίες Μικρού Μήκους από όλο τον κόσμο, οι οποίες  βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τις εθνικές ακαδημίες κινηματογράφου των χωρών προέλευσης τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις, κλπ).

Το Πανόραμα, είναι μια πρωτοβουλία της  Ακαδημίας César και φιλοξενείται απο 10 Ακαδημίες Κινηματογράφου, σε διάφορες πρωτεύουσες: Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Στοκχόλμη, Λισαβώνα, Αθήνα, Ρώμη, Παρίσι και από φέτος Βιέννη και Μόντρεαλ.

Αποτελεί ιδανική ευκαιρία για το κοινό, να παρακολουθήσει συγκεντρωμένη, μια υπέροχη ποικιλία τρόπων κινηματογραφικής αφήγησης και να ανακαλύψει εικόνες, ιδέες και κουλτούρες από όλο τον κόσμο.  Είναι επίσης, μια μοναδική περίσταση για τις Εθνικές Ακαδημίες, να έρθουν σε επαφή μέσα από αυτή τη συνεργασία, φωτίζοντας την κινηματογραφική ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας και συμμετέχοντας η κάθε μία με τον τρόπο της, σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο.

Η Αθήνα, η Ρώμη και το Παρίσι, αποτελούν τους φετινούς προορισμούς των βραβευμένων σκηνοθετών, οι οποίοι συνοδεύουν τις ταινίες τους και έρχονται σε επαφή με το κοινό και την κινηματογραφική κοινότητα της κάθε χώρας.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, θα δημιουργήσουν μικρά φιλμάκια σε εμβληματικές κτιριακές εγκαταστάσεις της Αθήνας, των οποίων η διατήρηση και επανάχρηση, δίνει τον τόνο στη σύγχρονη πολιτιστική ζωή της πόλης. Η κινηματογραφική αυτή γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Το Πανόραμα, αλλά και το Ελληνικό μέρος της περιοδείας των σκηνοθετών, γίνεται πραγματικότητα με την αρωγή του OTE TV, μέγα χορηγού της ΕΑΚ, την ένθερμη υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και τη γενναιόδωρη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Γαλλικού Ινστιτούτου, της Arctos και της RentPhotoVideo. Χορηγός επικοινωνίας, η τηλεόραση του Alpha.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σας προσκαλεί στις 7 και 8 Ιουνίου, να παρακολουθήσετε ό,τι καλύτερο παρουσίασε παγκοσμίως φέτος η 7η Τέχνη, στην πιο έντονη και σύντομη μορφή έκφρασης της και να  γνωρίσετε από κοντά τους δημιουργούς του σινεμά του Αύριο.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.