Το Young Audience Award 2016, στην ταινία Miss Impossible

_MG_7664

Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2016

Young Audience Award 2016

 

Το φετινό Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού, απονεμήθηκε στην ταινία «Miss Impossible», της  Emilie Deleuze (Γαλλία), με πρωταγωνίστρια την ατίθαση και ασυμβίβαστη Aurore (Lena Magnien).

MISS_IMPOSSIBLE_MainStill

Πάνω από 1.500 νέοι και νέες μεταξύ 12 και 14 ετών, από 25 χώρες της Ευρώπης, παρακολούθησαν τις τρεις υποψήφιες ταινίες και ψήφισαν για την ανάδειξη του βραβείου. Η τελετή απονομής, πραγματοποιήθηκε στο Έρφουρτ της Γερμανίας, από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, την Κυριακή, 8  Μαΐου.

_MG_7679

Οι άλλες δύο υποψηφιότητες για το βραβείο, ήταν η περιπέτεια φαντασίας «Girls Lost», της AlexandraTherese Keining (Σουηδία) και το ποιητικό δράμα «Rauf», των Bariş Kaya και Soner Caner (Τουρκία).

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση, σε συνεργασία με τα Village Cinemas @ The Mall, Athens.

_MG_7295

Μαθητές γυμνασίου από το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, τη Σχολή Μωραΐτη, το Κολλέγιο Αθηνών, το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το ACS, αποτέλεσαν την Ελληνική κριτική επιτροπή.  Τα παιδιά παρακολούθησαν τις υποψήφιες ταινίες και στη συνέχεια συζήτησαν γι’αυτές με αυθορμητισμό αλλά και ωριμότητα, με τους σκηνοθέτες Χρίστο Γεωργίου, Ελίνα Ψύκου και Αλέξη Καρδαρά.

Μετά τη μυστική ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψήφων, γυρίστηκε βίντεο με τα Ελληνικά αποτελέσματα, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, μαζί με τα αντίστοιχα βίντεο των άλλων 24 χωρών.

_MG_7557_s

Η Κινηματογραφική Ημέρα Ευρωπαϊκού Νεανικού Κοινού (European Young Audience Film Day), εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΕΑΚ, που με χαρά συστήνει στους νεαρούς κινηματογραφόφιλους το Ευρωπαϊκό σινεμά και όσα αυτό πρεσβεύει.

_MG_7671

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.