Γενική Συνέλευση & Εκλογές,2016

3

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2016 και Εκλογές

Δελτίο Τύπου

21 Νοεμβρίου, 2016

 

Χθες, Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η Γενική Συνέλευση, είναι κάθε χρόνο μια ευκαιρία για τα μέλη της ΕΑΚ να συναντηθούν, να συζητήσουν και να επικαιροποιήσουν τους στόχους και τη δράση της Ακαδημίας.

Μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη αποφάσισαν τη θέσπιση του Βραβείου Ίρις, Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (animation), καθώς όλο και περισσότεροι νέοι δημιουργοί ασχολούνται με το animation. Η συμμετοχή των ταινιών τους σε μια ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης, αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς τους και φιλοδοξεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση σε αυτό το είδος της κινηματογραφικής αφήγησης.

Τα μέλη της Ακαδημίας, προσκαλούν επίσης, τους Έλληνες Casting Directors, να εγγραφούν στην ΕΑΚ, καθώς αποφάσισαν να τους εντάξουν στην κατηγορία των Καλλιτεχνικών Συντελεστών που έχουν δικαίωμα εγγραφής σε αυτήν.

Μετά από τρία επιτυχημένα χρόνια θητείας, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο παραδίδει τη σκυτάλη σε ένα ανανεωμένο σχήμα, που όμως διατηρεί ταυτόχρονα μια συνέχεια στη σύνθεση του. Το νέο ΔΣ θα κληθεί τις επόμενες ημέρες, να συγκροτηθεί σε σώμα, και να αναλάβει τη διοίκηση της ΕΑΚ.

Συγκεκριμένα, στο Δοικητικό Συμβούλιο, εκλέχθηκαν οι:

Πρόεδρος: Βασίλης Κατσούφης (παραγωγός)

Μέλη: Γεωργίου Χρίστος (σκηνοθέτης), Καρβούνη Κόρα (ηθοποιός), Καρδαράς Αλέξης (σεναριογράφος, σκηνοθέτης), Μακρής Γιώργος (σεναριογράφος, ηθοποιός), Μπουσίου Αλεξάνδρα (παραγωγός), Φρέντζος Γιώργος (διευθυντής φωτογραφίας).

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.