Δελτίο Τύπου ΕΑΚ – Eurimages

akadimiawhite_small

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά συνήλθε σήμερα το  νέο ΔΣ  της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως  συγκροτήθηκε στις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου. Τα νέα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή οι Βασίλης Κατσούφης (πρόεδρος), Γιώργος Φρέντζος, Χρίστος Γεωργίου, Αλέξης Καρδαράς, Κόρα Καρβούνη και Αλεξάνδρα Μπουσίου, συζήτησαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η απομάκρυνση του Αλέξη Γρίβα από την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Eurimages.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της ΕΑΚ προς την διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην οποία εκφράζεται η αντίθεση της Ακαδημίας στην απόφαση αυτή:

 

Πρoς:

Τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Λεοντάρη και το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Κοινοποίηση:

Γενική Διευθύντρια του ΕΚΚ, κα Ηλέκτρα Βενάκη

Τμήμα Κινηματογραφίας & Οπτικοακουστικών Μέσων, ΥΠΠΟ

 

                                                                    Αθήνα, 28 Νοεμβρίου, 2016

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη έκπληξη μάθαμε την απόφασή σας να απομακρύνετε τον κ. Αλέξη Γρίβα από την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Eurimages, θεωρώντας πως έχουμε ενημερωθεί συγκεκριμένα για το θέμα κατά τη συνέντευξη τύπου που δώσατε στις 19 Ιουλίου, στην οποία εξήρατε τα αποτελέσματα της εργασίας του. Δεδομένου δε πως ο ίδιος ο κ. Γρίβας δεν θέλησε να πάψει να ασκεί αυτά του τα καθήκοντα, αδυνατούμε να καταλάβουμε τι μεσολάβησε από το καλοκαίρι ως τώρα

Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, η αντίδρασή μας δεν σχετίζεται με την επιλογή του κ. Κουλμάση ως νέου εκπροσώπου στο Eurimages, αλλά με αυτή καθαυτή την απόφαση περί αντικατάστασης ενός ανθρώπου που είναι κοινά αποδεκτό ότι έχει και το διεθνές κύρος που αποτέλεσε μοχλό βοήθειας στις θετικές αποφάσεις του Eurimages για τις ελληνικές ταινίες κατά την θητεία του, και την ιδιοσυγκρασία που απαιτείται στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Σε μια κρίσιμη εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο και τη χώρα, και ενώ δεν μας περισσεύουν οι αποτελεσματικές δυνάμεις που βοηθούν στην εισροή χρήματος για τον κινηματογράφο, γιατί επιλέγετε να ξεκινήσετε την «ανανέωση του αίματος» από κάποιον που έχει πετύχει; Έχουμε τόσα να φτιάξουμε στον Ελληνικό κινηματογράφο. Πρέπει να ξεκινήσουμε από εκείνα που δεν χρειάζονται φτιάξιμο;

 

Με τιμή,

Βασίλης Κατσούφης

Πρόεδρος

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.