Ολοκληρώθηκε το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες

Πανόραμα Χρυσές Νύχτες 2016

6 έως 9 Ιουνίου 2016

33 Ταινίες, 32 Χώρες, 37 Σκηνοθέτες

SGT_8-6-2016_2

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), σε συνεργασία με την Ακαδημία César.  Οι Χρυσές Νύχτες πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, του ΕΟΤ, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του OTE TV, μέγα χορηγού της ΕΑΚ, ενώ χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο Alpha.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα εξαιρετικό, διήμερο πρόγραμμα προβολών, στις 7 & 8 Ιουνίου, αποτελούμενο από 33 Ταινίες Μικρού Μήκους, βραβευμένες τη χρονιά που πέρασε, από Ακαδημίες Κινηματογράφου όλου του κόσμου (Oscar, César, Goya, BAFTA, κλπ). Ανάμεσα τους και το Σύκο, του Νικόλα Κολοβού, που τιμήθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

IMG_8241

Παράλληλα, 29 από τους βραβευμένους σκηνοθέτες βρέθηκαν στην Αθήνα από τις 6 ως τις 9 Ιουνίου, φιλοξενούμενοι της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και τη σύχρονη κουλτούρα της πρωτεύουσας.

IFA_Alexiou

Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη, περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο, επισκέφθηκαν τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ενώ την Τρίτη το βράδυ παρακολούθησαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο την ταινία «Τετάρτη 04:45» και συζήτησαν γι’αυτήν με τον σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου.

Spot_PIOP_Archives

Δημιούργησαν επίσης, σύντομα βίντεο για την αποκατάσταση και επανάχρηση ιστορικών κτιρίων, που χαρακτηρίζουν σήμερα την πολιτιστική ζωή της πόλης. Τα βίντεο αυτά πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και θα παρουσιαστούν σύντομα στο κοινό.

Spot_Pil_Poul

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, δεύτερη μέρα των προβολών, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλωσόρισε τους 29 βραβευμένους σκηνοθέτες, στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία του προέδρου της ΕΑΚ, κ. Βασίλη Κατσούφη, της υποδιευθύντριας επικοινωνίας και marketing της Στέγης, κας Μαριάννας Πλατυρράχου και εκπροσώπων της Ακαδημίας César. Η Αμάντα Λιβανού, μέλος του ΔΣ της ΕΑΚ, τους συνεχάρη εκ μέρους όλων για την επιτυχία των ταινιών τους και τους κάλεσε να συστηθούν διαδοχικά στο κοινό, που τους καταχειροκρότησε.

Official_Dinner_1

Η βραδιά έκλεισε με το επίσημο δείπνο της εκδήλωσης, παρουσία εκπροσώπων θεσμικών και πολιτιστικών φορέων της χώρας και ελλήνων κινηματογραφιστών.

Official_Dinner_2

Το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες είναι μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας César και φέτος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με 10 Ακαδημίες Κινηματογράφου της Ευρώπης και του Καναδά. Είναι μια ευκαιρία για τις ακαδημίες να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, συμμετέχοντας σ’έναν θεσμικό και πολιτισμικό διάλογο για το διεθνές σινεμά και επιπλέον να παρουσιάσουν στο κοινό της κάθε χώρας, την αφρόκρεμα της παγκόσμιας, φετινής παραγωγής ταινιών μικρού μήκους. Ενός είδους κινηματογραφικής έκφρασης, που φέρει τη σφραγίδα του σινεμά του Αύριο.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.