Masterclass Alexandre Desplat, στο Ωδείο Αθηνών, 24/4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο πολυβραβευμένος συνθέτης μουσικής για τον κινηματογράφο

Alexandre Desplat στο Ωδείο Αθηνών.

 Τρίτη 24 Απριλίου στις 12μμ | Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

 

Ο ελληνικής καταγωγής πολυβραβευμένος συνθέτης Alexandre Desplat, θα ταξιδέψει στην Αθήνα προσκεκλημένος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για να παραλάβει το φετινό Τιμητικό Βραβείο Ίρις, για την προσφορά του στην 7η Τέχνη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, θα βρεθεί στο Ωδείο Αθηνών, για μια συζήτηση – Masterclass με τον συνθέτη και καθηγητή του Ωδείου Αθηνών Χαράλαμπο Γωγιό, για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου στις 12:00, στην ανακαινισμένη αίθουσα συναυλιών «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.

Ο Alexandre Desplat έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Κέρδισε το πρώτο του Oscar το 2014, για την ταινία The Grand Budapest Hotel και το δεύτερο για την ταινία The Shape of Water, το 2018. Επίσης, έχει κερδίσει άλλα 88 βραβεία (Golden Globes, César, BAFTA, κ.α.), έχοντας συνολικά περισσότερες από 200 υποψηφιότητες.

Στον κινηματογράφο, έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι: Jacques Audiard, Roman Polanski, Stephen Frears, Wes Anderson, Ang Lee, David Fincher, Tom Hooper, Terrence Malick, Ben Affleck, Kathryn Bigelow, George Clooney κ.ά.

 Μεταξύ των ταινιών που έχει υπογράψει μουσικά είναι οι: The Tree of Life, The King’s Speech, Zero Dark Thirty, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, The Ides of March, The Curious Case of Benjamin Button, Rise of the Guardians, Syriana, Argo, the Ghost Writer, κλπ.

 Πρόκειται για έναν από τους πιο καταξιωμένους, σύγχρονους συνθέτες σε διεθνές επίπεδο και είναι μια σημαντική ευκαιρία για τους έλληνες μουσικούς, συνθέτες, κινηματογραφιστές και σπουδαστές να τον γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν μαζί του για τη σημασία και τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.