Δελτίο Τύπου της ΕΑΚ

Δελτίο Τύπου

30.03.2018

 

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στηρίζει κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου ανάπτυξης του οπτικοακουστικού χώρου.  Πρωτοβουλίες όπως η έρευνα που αναθέσαμε στο ΙΟΒΕ για τις επιδράσεις της κινηματογραφικής παραγωγής στην οικονομία, η οποία αποτελεί ακόμα πηγή τεκμηριωμένων πληροφοριών, συνέβαλαν στον δημόσιο διαλόγο για τον σχεδιασμό μιας ενιαίας κινηματογραφικής στρατηγικής στη χώρα.

Πρόσφατο και πολύ θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, είναι η έναρξη της λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ, καθώς και ο καθορισμός των οικονομικών κινήτρων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη σχετική παρουσίαση, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός πλαισίου κανόνων, που θα λειτουργεί υπέρ του κοινού συμφέροντος, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που το διαχειρίζονται. Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι.

Είναι λοιπόν, τουλάχιστον απογοητευτικό, να χρειάζεται προσωπική υπουργική παρέμβαση και κινητοποίηση του κινηματογραφικού χώρου, για να εγκριθεί ένα αίτημα γυρισμάτων σε αρχαιολογικό χώρο. Ιδίως όταν προέρχεται από έναν ιστορικό και διεθνώς αναγνωρισμένο για την ποιότητα των παραγωγών του τηλεοπτικό σταθμό, όπως το BBC.

Είναι πάγια θέση μας πως ανάλογα φαινόμενα άγνοιας και αδιαφορίας, θα εξαλειφθούν μόνο με τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου, δίκαιου και ανεξάρτητου πλαισίου λειτουργίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει αυτόν τον προσανατολισμό.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.