Όλα έτοιμα για την Τελετή Απονομής!

672x348

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από τη μεγάλη βραδιά του Ελληνικού Κινηματογράφου, αυτή της απονομής των φετεινών Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σε λίγο η Ακαδημία θα υποδεχτεί τους φίλους του σινεμά, δημιουργούς και θεατές, στη Γιορτή των 7ων Βραβείων που κορυφώνεται με την ανακοίνωση των τελικών νικητών σε κάθε κατηγορία.

Για ακόμη μια χρονιά, την Τελετή της Απονομής  φιλοξενεί η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου, για ένα βράδυ, την Δευτέρα 28 Μαρτίου, στρέφει το βλέμμα του όλο το Ελληνικό Σινεμά.

Μια γιορτή για την δημιουργία με το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης στον  άνθρωπο που δοκιμάζεται, μια γιορτή για την Τέχνη, σαν ‘αντίλογος’ στο σκοτεινό κλίμα των ημερών.

Την  Τελετή των Βραβείων θα μεταδώσει τηλεοπτικά ο OTE TV, μέγας χορηγός, με τον οποίο η Ακαδημία συνεχίζει τη συνεργασία της. Χορηγός επικοινωνίας της ΕΑΚ είναι από φέτος ο Alpha. Ενώ στην πορεία για την απονομή των Βραβείων, στηρίζουν την Ακαδημία, το Radisson Blu Park Hotel & St*Astra Blu RoofGarden και η Aegean.

 

Όλα  έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά:

Την σκηνοθεσία και τα κείμενα της τελετής  έχει αναλάβει φέτος ο Νίκος Σούλης με την δημιουργική ομάδα του. Παρουσιαστές  είναι ο Γιώργος Νανούρης και η Λένα Παπαληγούρα.  Το μουσικό θέμα της βραδιάς για πιάνο και Ορχήστρα είναι πρωτότυπη σύνθεση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, που βάζει τη μουσική σφραγίδα με τη συμμετοχή της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens και της Νεκταρίας Καραντζή. Τα φώτα έχει αναλάβει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Επίσημη προσκεκλημένη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μια ξεχωριστή προσωπικότητα: Η Αγγλίδα ηθοποιός Vanessa Redgrave, διεθνώς αναγνωρισμένη για την μεγάλη καριέρια και το έργο της αλλά και για  την προσφορά της ως ακτιβίστρια, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και δραστήρια τελευταία απέναντι στο δράμα των προσφύγων.

Τα φετινά βραβεία έχουν καινοτομίες:

Για  πρώτη φορά φέτος θα δοθεί Βραβείο Ξένης Ταινίας.

Φέτος συμμετέχουν όλα τα ντοκιμαντέρ, ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους για το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στη μνήμη της Λουκίας Ρικάκη.

Και από φέτος τα Βραβεία αποκτούν όνομα. Θα είναι στο εξής τα Βραβεία Ίρις της  Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.