Ολοκληρώθηκε το “Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες”

Χρυσές Νύχτες 2017

6 έως 8 Ιουνίου 2017

33 ταινίες, 39 σκηνοθέτες, προβολές σε 9 πρωτεύουσες

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), σε συνεργασία με την Ακαδημία César.  Οι Χρυσές Νύχτες πραγματοποιήθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, του Γαλλικού Ινστιτούτου και φυσικά της COSMOTE TV, μέγα χορηγού της ΕΑΚ, ενώ χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο Alpha.

Το κοινό που γέμισε τον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, είχε την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν, ένα μοναδικό πρόγραμμα προβολών, στις 6 & 7 Ιουνίου, αποτελούμενο από 33 Ταινίες Μικρού Μήκους, βραβευμένες τη χρονιά που πέρασε, από Ακαδημίες Κινηματογράφου όλου του κόσμου (Oscar, César, Goya, BAFTA, κλπ).

Εικοσιεννέα από τους βραβευμένους σκηνοθέτες των ταινιών, βρέθηκαν στην Αθήνα από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου, φιλοξενούμενοι της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική ιστορία αλλά και τη σύγχρονη κουλτούρα της πόλης.

Παρακολούθησαν επίσης σε ειδική προβολή, το Suntan, που τιμήθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Ίρις Καλύτερης Ταινίας, της ΕΑΚ. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, καθώς και η πρωταγωνίστρια Έλλη Τρίγγου, ήταν εκεί για να απαντήσουν σε ενθουσιώδεις ερωτήσεις, ενώ την επόμενη μέρα η διεθνής ομάδα σκηνοθετών γνώρισε από κοντά και τον βραβευμένο πρωταγωνιστή της ταινίας, Μάκη Παπαδημητρίου, που δέχθηκε βροχή συγχαρητηρίων για την ερμηνεία του.

Αποκορύφωμα της επίσκεψής των 29 σκηνοθετών, ήταν η παρουσία τους στον κινηματογράφο Άστορ, όπου συστήθηκαν με λίγα λόγια στο Ελληνικό κοινό, αφού τους καλωσόρισε εκ μέρους της ΕΑΚ, ο σκηνοθέτης και Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Χρίστος Γεωργίου.  Το θερμό χειροκρότημα που έλαβαν, ήταν η καλύτερη απόδειξη για την ποιότητα και την απήχηση των ταινιών τους.

Οι σκηνοθέτες αναχώρησαν, με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Αθήνα, για την Ρώμη, δεύτερο σταθμό του ταξιδιού τους, με τελικό προορισμό το Παρίσι όπου και θα ολοκληρωθεί η περιοδεία της εκδήλωσης.

Το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες είναι μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας César και φέτος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με 9 Ακαδημίες Κινηματογράφου της Ευρώπης. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να προωθηθούν οι Ταινίες Μικρού Μήκους, οι οποίες δεν είναι μόνο μέσο εκπαίδευσης και άσκησης νέων κινηματογραφιστών, αλλά αποτελούν ένα ιδιαίτερο είδος κινηματογραφικής αφήγησης στην πιο έντονη και σύντομη μορφή έκφρασης της.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.