Ο THIERRY FRÉMAUX ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

__S_0215

Ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Λυμιέρ, Thierry Frémaux, βρίσκεται για δύο ημέρες στην Αθήνα, προσκεκλημένος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με αφορμή τον εορτασμό των 120 χρόνων από τη γέννηση του κινηματογράφου.

Στην κεντρική σκηνή της Στέγης, χθες, Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, καθοδήγησε εύστοχα και με χιούμορ το αθηναϊκό κοινό, σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο: στην εποχή της ανακάλυψης του Cinématographe (μηχανή λήψης, εκτύπωσης και προβολής φιλμ) και των πρώτων ταινιών της ιστορίας του κινηματογράφου, από τους αδελφούς Λυμιέρ.

__S_0158

Μαζί του στη σκηνή, ο σκηνοθέτης Πάνος Χ. Κούτρας, σε ρόλο συν-σχολιαστή και διερμηνέα. Η μεταξύ τους χημεία και οι απολαυστικοί διάλογοι συνόδευσαν ιδανικά τα οπτικά και τεχνικά αριστουργήματα που προβάλλονταν στην οθόνη και η βραδιά έκλεισε με ενθουσιώδη χειροκροτήματα από το κοινό.

Ο Thierry Frémaux ευχαρίστησε θερμά τους παριστισταμένους και υποσχέθηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα, για ένα γύρισμα με τον αυθεντικό Cinématographe, έτσι ώστε να αποτυπωθούν εικόνες από τη χώρα μας –έστω και σύγχρονες, με αυτή τη θαυματουργή μηχανή.

__S_0235

Σήμερα, 3 Φεβρουαρίου, στις 17:00, θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο για μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα το Φεστιβάλ των Καννών και τη δράση του Ινστιτούτου Λυμιέρ της Λυών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία χαρισματική προσωπικότητα, εμβληματική φιγούρα του διεθνούς σινεμά και φανατικό λάτρη της 7ης Τέχνης. Η παρουσία του στην Αθήνα μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς αποτελεί άλλο ένα δείγμα της στήριξής του στον ελληνικό κινηματογράφο.

__S_0140

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.