Βραβεία 2024: Έναρξη Υποβολής Συμμετοχών

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΡΙΣ 2024, ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

 

 Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί τους κύριους παραγωγούς των ταινιών της χρονιάς (μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, σπουδαστικές και Ελληνικής μειοψηφικής συμπαραγωγής)* να υποβάλουν τις συμμετοχές τους στα 15α Βραβεία ΙΡΙΣ έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνήσουν το συντομότερο μαζί μας στο [email protected], ώστε να λάβουν τις φόρμες συμμετοχής και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και για όλα τα υλικά που θα πρέπει να συνοδεύουν τις συμμετέχουσες ταινίες. Αναφορικά με τις Σπουδαστικές Μικρού Μήκους Ταινίες, την αίτηση μπορούν να κάνουν αποκλειστικά οι σχολές κινηματογράφου και κατ’ εξαίρεση οι σπουδαστές μόνο σε περίπτωση σχολής κινηματογράφου του εξωτερικού.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλους!

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Κ.

 

* Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή μιας ταινίας σύμφωνα με τον κανονισμό ανάδειξης των Βραβείων ΙΡΙΣ είναι:

α) να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής,

β) να διαθέτει πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ή αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής αίτησης στο ΕΚΚ) και

γ) να έχει κάνει την πρώτη της δημόσια προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα της Ελλάδας, είτε στο πλαίσιο εμπορικής διανομής είτε στο πλαίσιο φεστιβάλ, από 01.01.2023 έως 31.12.2023.

Από την τρίτη προϋπόθεση εξαιρούνται οι Σπουδαστικές Μικρού Μήκους Ταινίες για τις οποίες δεν απαιτείται δημόσια προβολή.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.