Ολοκληρώθηκε το Athens Film Factory 2018

 

Athens FILM FACTORY 2018

Δελτίο Τύπου λήξης

 

Το 7ο Athens Film Factory, ολοκληρώθηκε χθες 17 Δεκεμβρίου και με πολλή χαρά διαπιστώσαμε πως έχει αποκτήσει ένα σταθερό και πιστό κοινό, που αυξάνεται κάθε χρόνο.

Οι αίθουσες το Ωδείου Αθηνών, γέμισαν από νέους κινηματογραφιστές, σπουδαστές Τέχνης αλλά και σινεφίλ, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα σεμινάρια και εργαστήρια των φετινών βραβευμένων από την Ακαδημία. Οι συμμετέχοντες είχαν μια σπάνια ευκαιρία να εξερευνήσουν όλο το φάσμα της κινηματογραφικής δημιουργίας, να θέσουν ερωτήματα και να συνομιλήσουν γι’αυτά με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου.

Επίσημος προσκεκλημένος του Film Factory, σε συνεργασία με το CineDoc, ήταν ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς ντοκιμαντερίστες, ο Tomer Heymann, που ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους δουλεύει και σχετίζεται με τους ήρωες των ταινιών αλλά και τους συνεργάτες του, ώστε να αποτυπώσει την βαθύτερη δυνατή αλήθεια τους.

Παράλληλα, φιλοξενήθηκε η έκθεση Hollywood Greek Fire, του γνωστού φωτογράφου Σάκη Λάλα, με πορτραίτα σημαντικών προσώπων του σύγχρονου Χόλιγουντ, που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ελληνική καταγωγή τους.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο για το Casting, από τους γνωστούς Casting Directors Σωτηρία Μαρίνη, Μάκη Γαζή και Σοφία Δημοπούλου, ενώ ειδικά για τους σπουδαστές της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών, οι Γιώργος Τελτζίδης και Γιώργος Φρέντζος πραγματοποίησαν άσκηση κινηματογραφικής υποκριτικής με προσομοίωση γυρίσματος.

Το Athens Film Factory 2018, έκλεισε μελωδικά με το κουαρτέτο εγχόρδων LAnima, που ερμήνευσε κομμάτια του συνθέτη Νίκου Κυπουργού.

Ευχαριστούμε θερμά το Ωδείο Αθηνών για τη ζεστή φιλοξενία, το Ίδρυμα Ωνάση για την ουσιαστική υποστήριξη, το Cine Doc για την άψογη συνεργασία και την εταιρία παραγωγής Προσέγγιση για την τεχνική υποστήριξη,

Κυρίως ευχαριστούμε τους βραβευμένους κινηματογραφιστές της χρονιάς, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στο Film Factory και μοιράστηκαν την πολύτιμη εμπειρία τους με τους αυριανούς συναδέλφους και τους λάτρεις του σινεμά:

Θανάσης Παπαγεωργίου/ Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου (Ο Γιος της Σοφίας)

Ανδρέας Κωνσταντίνου / Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου (Το Τελευταίο Σημείωμα)

Ρέα Αποστολίδη & Γιούρι Αβέρωφ / Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ (Dolphin Man)

Ελίνα Ψύκου / Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου (Ο Γιος της Σοφίας)

Γιώργος Τελτζίδης / Υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους (Φράγμα)

Αλέξης Μηταδόπουλος & Θέμης Κατάκαλος / Βραβείο Ειδικών Εφφέ (Do it Yourself)

Claudio Bolivar / Βραβείο Φωτογραφίας (Πολυξένη)

Γιώργος Γεωργίου / Υποψήφιος για το Βραβείο Σκηνογραφίας (Πολυξένη)

Λευτέρης Χαρίτος / Βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Dolphin Man)

Στέφανος Ευθυμίου / Βραβείο Ήχου (Το Τελευταίο Σημείωμα)

Κάτια Γκουλιώνη / Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου (Πολυξένη)

Λάμπης Χαραλαμπίδης / Βραβείο Μοντάζ (Do it Yourself)

Λυδία Φωτοπούλου / Βραβεί Β’ Γυναικείου Ρόλου (Πολυξένη)

Νίκος Κυπουργός / Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής (Πολυξένη)

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.