Fanny Ardant: Masterclass & Προβολή ταινίας

obsessive_rhythmes_45x60cm_small

Μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με πρωταγωνίστρια τη διεθνούς φήμης γαλλίδα ηθοποιό Φανί Αρντάν, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το ελληνικό κοινό.

Επίτιμη προσκεκλημένη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία θα της απονείμει ειδικό Τιμητικό Βραβείο στη φετινή απονομή των ετήσιων Βραβείων της ΕΑΚ, η Φανί Αρντάν θα βρεθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για να παρουσιάσει σε πρεμιέρα την ταινία της «Obsessive Rythms» / «Cadences obstinées», όπου υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας, η ίδια θα παραδώσει ένα εφ’ όλης της ύλης masterclass. Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εκδήλωση αποτελεί διοργάνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Aegean Airlines, του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και της Renault.

Στο πλαίσιο του masterclass και με αφορμή αυτή τη λιγότερο γνωστή πτυχή της καλλιτεχνικής της προσωπικότητας –δηλαδή τη σκηνοθετική της ιδιότητα-, η Φανί Αρντάν θα μοιραστεί με το κοινό ξεχωριστές εμπειρίες και σκέψεις από την πολυετή συναρπαστική διαδρομή της στο χώρο της έβδομης Τέχνης.

Η ταινία «Obsessive Rythms» / «Cadences obstinées», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Φανί Αρντάν, είναι το τρίτο φιλμ που υπογράφει σκηνοθετικά η Γαλλίδα ηθοποιός, μετά το μεγάλου μήκους «Στάχτες και αίμα» / «Ashes and Blood» (2009) και το μικρού μήκους «Chimères absentes» (2010). Στην ταινία «Obsessive Rythms», η οποία δεν έχει προβληθεί ποτέ ξανά στην Ελλάδα, πρωταγωνιστούν οι Άζια Αρτζέντο, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Φράνκο Νέρο και Νούνο Λόπες. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εγκαταλείπει τα πάντα για την αγάπη ενός άνδρα. Το φιλμ αναφέρεται στο τίμημα του έρωτα, τα όνειρα και τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας, τα ιδανικά και τα πιστεύω που μας καθοδηγούν. Όπως υπογραμμίζει η Φανί Αρντάν, είναι μια ταινία για «τους ρυθμούς με τον οποίους αγαπάμε κι εργαζόμαστε, για τους ρυθμούς της μουσικής και της καρδιάς».

Πληροφορίες
Προβολή ταινίας: 16.00
Masterclass: 18.00 (αμέσως μετά την προβολή)
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Λεωφόρος Συγγρού 107 – 109 , Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου θα απονείμει στη Φανί Αρντάν ειδικό Τιμητικό Βραβείο στη φετινή απονομή των ετήσιων Βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Την τελετή απονομής θα μεταδώσει τηλεοπτικά ο OTE TV, Μέγας Χορηγός της ΕΑΚ.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.